Kissojen leikkaus- ja sirutustapahtuma Hartolassa 27.9.

Eläinsuojeluyhdistysten Kummit ja Hartolan Seudun Eläinsuojeluyhdistys järjestävät yhdessä kissojen leikkaus- ja sirutustapahtuman 27.9. klo 10-15. Tapahtumissa on vuosien varrella leikattu ja sirutettu jo yli sata kissaa.

Lue lisää tapahtumasta >

Suomessa syntyy vuosittain lukemattomia kissanpentuja, joista kukaan ei huolehdi. Kissoja jätetään heitteille tai hukataan, jolloin ne jäävät tapaturmien, sairauksien ja epäasiallisen tai eläinsuojelu- tai metsästyslain vastaisen kohtelun armoille. Kissojen leikkauttaminen vähentää niiden ylitarjontaa ja heitteille jätettyjen ja villiintyneiden kissojen määrää.

Siruttamisella tähdätään siihen, että kadonneet lemmikit löytäisivät takaisin kotiinsa. Turvasiru on pieni mikrosiru, joka asennetaan eläimen ihon alle. Siru toimii eläimen tunnisteena, sillä se sisältää eläimen yksilöllisen sirunumeron. Sirutuksen jälkeen lemmikin tiedot rekisteröidään netissä toimivaan Turvasiru-palveluun, jonne voidaan rekisteröidä minkä tahansa valmistajan mikrosirulla sirutettu lemmikki. Nettipalvelusta viranomaiset ja löytöeläinkodit näkevät lemminkin omistajan yhteystiedot, jolloin lemmikki on helppo palauttaa oikealle omistajalleen.

Lue lisää lemmikkien siruttamisesta >