Kummit tukivat rahalahjoituksella Hartolan seudun eläinsuojeluyhdistyksen karanteenitilojen rakentamista

Liisa - kodin saanut

Liisa löysi jo oman kotinsa. Muihin Hartolan seudun kotia etsiviin eläimiin voit tutustua osoitteessa: http://hartola.sey.fi/kotia-etsivat#

Hartolan seudun eläinsuojeluyhdistyksen löytöeläintalolla on käynnissä löytöeläintalotoiminnan kannalta tärkeä rakennusurakka. Löytöeläintalo toimii vanhassa kauppakiinteistössä, jonka vanhaan kylmätilaan ollaan nyt rakentamassa eristettyä karanteenitilaa taloon tuleville löytöeläimille, sairastuneille eläimille ja kodinvaihtajille.

– Laki velvoittaa, että eläimet on pidettävä karanteenissa 15 päivän ajan, kun ne saapuvat löytöeläintalolle. Näin estetään tartuntatautien ja loisten leviäminen talon muihin asukkaisiin. On huomattavasti helpompaa ja edullisempaa hoitaa yksi sairastunut eläin kuin että hoidettavana olisivat löytöeläintalon kaikki asukkaat. Näin myös varmistetaan, että uusiin koteihin lähtijät ovat lähtiessään mahdollisimman terveitä, kertoo Hartolan eläinsuojeluyhdistyksen puheenjohtaja Margit Nevala.

Kodin saanut onnellinenHartolan seudun eläinsuojeluyhdistys on Eläinsuojeluyhdistysten Kummit ry:n pitkäaikainen yhteistyökumppani. Yhdistykset ovat toteuttaneet yhteistyössä muun muassa lukuisia leikkaus- ja sirutustapahtumia. Hartolan seudun eläinsuojeluyhdistys on perustettu vuonna 2009, ja se on SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten Liitto ry:n jäsenyhdistys. Yhdistyksen toiminta-alue kattaa kuntia ja kaupunkeja Etelä-Savossa, Keski-Suomessa ja Päijät-Hämeessä.

Vapaaehtoistyöllä ja lahjoituksilla eläimiä auttamassa

Kuten yhdistyksen löytöeläintalon päivittäinen toiminta, myös karanteenitilojen rakennusurakka toteutetaan vapaaehtoisten työntekijöiden voimin. Tekijöinä remontissa ovat Tanja Hentinen, Tauno Häyri ja Leo Niinikoski. Hartolan seudun eläinsuojeluyhdistys vastaa kaikista löytöeläintalon kustannuksista, kuten talon vuokrasta, eläinlääkärikustannuksista, jätemaksuista ja muista laskuista. Raha on tiukassa, mutta remonttia varten on saatu lahjoituksia Eläinsuojeluyhdistysten Kummien lisäksi Hartolan seudun alueen yrittäjiltä.

Enempää ei mahtuisiTähän mennessä karanteenitilan seinät ja katto on villoitettu, muovitettu ja levytetty. Kaksi ulko-ovea on vaihdettu uusiin ja yksi väliovi katkaistu. Lisäksi vanha betonilattia on pesty ja käsitelty pinnoitteella, ja nyt se odottaa ensi viikon koolauksia, eristyksiä ja levytyksiä. Sen jälkeen vuorossa ovat eläinten eristyshäkit.

– Ostoslistalla on yhä vaneria, verkkoa ja mattoa, laskeskelee Nevala.

Jos haluat tukea Hartolan seudun eläinsuojeluyhdistyksen karanteenitilojen rakentamista tai ryhtyä vaikkapa kuukausilahjoittajaksi haluamallasi summalla, voit laittaa lahjoituksesi Hartolan seudun eläinsuojeluyhdistyksen tilille: FI 32 5336 0120 0340 73.

Hartolan seudun kotia etsiviin eläimiin voit tutustua osoitteessa: http://hartola.sey.fi/kotia-etsivat#

Teksti: Myra Magnusson
Kuvat: Tanja Hentinen

Tähän mennessä tapahtunutta:

DSC_4780

1. Entinen kylmänä varastona ollut tila on tyhjennetty. Jäljellä on vielä hyllyt ja vasemman takanurkan lastulevykomero.

DSC_4782

2. Hyllyt ja komerokin ovat tiessään. Samoin kaikki sojottavat naulat ja hämähäkkien rakennelmat on poistettu ja lattia lakaistu. Tila on valmiina uuden rakentamista varten.

DSC_4784 (2)

3. Ensimmäinen seinä on saanut bitumipaperin tuulensuojaksi ja 15 cm villaa lämmöneristeeksi.

DSC_4790

4. Poikittaiskoolaus on tehty maatilavanerin levyjaolle sopivaksi.

DSC_4795

5. Koolauksen päälle laitettiin höyrynsulkumuovi, muovin saumakohdat teipattiin höyrynsulkuteipillä ja koko komeus piilotettiin vanerilevyn suojiin. Seinää vasten on pahvien sisässä nojallaan karanteenitilan uusi ovi sekä Eläintalon pääsisäänkäynnin uusi ovi. Remontin yhteydessä pääovikin vaihdettiin uuteen paitsi yhteneväisyys- myös eristyssyistä. Entinen kun tuppasi kovilla pakkasilla keräämään jäätä kynnykselle.

DSC_4830

6. Tilan lattia oli betonia, joka oli saanut vuosien saatossa öljyä ja muuta likaa pintaansa. Lattia happopestiin, neutraloitiin, huuhdottiin ja käsiteltiin kahteen kertaan kovaa kulutusta kestävällä pinnoitteella.