Tunnistusmerkintä puuttuu yhä monelta lemmikiltä pääkaupunkiseudulla

Pääkaupunkiseudun löytöeläinten talteenottopaikkana toimiva Viikin löytöeläintalo vastaanottaa vuodessa noin 1500 – ­ 1600 eläintä, joista n. 60 % on kissoja, 30 % koiria ja loput 10 % muita eläimiä. Vuosittain omiin koteihin koirista päätyy yli 90 %, kissoista noin 40 % ja muista eläimistä 5 %. Koirista suurin osa löytää takaisin kotiin, sillä niistä melko moni on sirutettu ja omistajat etsivät niitä aktiivisesti. Kissoilta siru useimmiten puuttuu. Rotukissoilta siru löytyy useammin kuin maatiaisilta. (Eläinten ystävä –lehti 2/2013.)

Eläinsuojeluyhdistysten Kummit ry ja eläinlääkäri Tuija Salminen kampanjoivat maalis-huhtikuussa koirien ja kissojen sirutuksen puolesta ja järjestävät lemmikkien omistajille mahdollisuuden siruttaa lemmikkinsä omakustannehintaan. Kampanjan aikana pelkkä sirutus ja rekisteröinti maksaa 20 € ja sirutus ja rekisteröinti eläinlääkärikäynnin yhteydessä 10 €.

Sirutus tapahtuu Sopulitien eläinlääkäriasemalla osoitteessa Sopulitie 2 B, 00800 Helsinki. Ajanvaraukset ma-pe klo 9-20, Eläinlääkäri Tuija Salminen, puhelin 09 784 713. Ajanvarauksen yhteydessä mainitaan KAMPANJA.

Miksi lemmikki kannattaa siruttaa?

Turvasiru antaa lemmikille suojan varkauden ja katoamisen varalta. Eläinlääkäriasemat, eläinsuojeluviranomaiset ja löytöeläinten vastaanottopaikat saavat omistajan yhteystiedot Turvasirupalvelusta välittömästi selville. Palvelu toimii internetissä 24/7 osoitteessa www.turvasiru.fi.

Turvasiru on noin sentin mittainen ja parin millin paksuinen mikrosiru, joka laitetaan lähes aina eläimen kaulanahan alle. Se säilyy eläimellä koko loppuelämän. Mikrosiru on täysin turvallinen, se ei häiritse eläintä tai aiheuta sille kipua. Toimenpide vastaa rokottamista. Kansainvälinen standardi takaa, ettei kahta täsmälleen samanlaista numerosarjaa ole olemassa. Lemmikkiin ei myöskään laiteta koskaan kahta mikrosirua.

Kampanja löytyy facebookista: https://www.facebook.com/events/1426663527578625/