Jäsenet kertovat

Yhdistyksessämme toimii tällä hetkellä noin 20 vapaaehtoistyötä tekevää aktiivia. Keitä he ovat ja mitä he tekevät – annetaanpa heidän itse kertoa!

Myra, hallituksen jäsen, tiedottaja

Olen yksi yhdistyksemme perustajajäsenistä. Lähdin mukaan yksinkertaisesti siksi, että rakastan eläimiä ja haluan olla mukana lisäämässä niiden arvostusta ja hyvinvointia.  On ollut todella mielenkiintoista päästä suunnittelemaan yhdistyksen toimintaa. Tehtäviini on kuulunut mm. viestinnän suunnittelu ja toteutus, kuten erilaisten tekstien kirjoittaminen ja nettisivujen päivittäminen. Lisäksi olen osallistunut mm. myyjäisiin ja muihin hyväntekeväisyystapahtumiin. Erityisen hienoa on ollut osallistua eläinten viikon ruoankeruutempauksiin ja nähdä, kuinka ihmiset haluavat auttaa omalla panoksellaan kodittomia eläimiä. Omaa kotiani kaunistaa neljä maatiaiskissaa, kaikki löytöeläintaustaisia.

Hilkka, jäsen

Maalaistalon kasvattina eläimet sekä navetassa että luonnossa tulivat tutuiksi ja rakkaiksi lapsesta asti. Isäni piti hevosista, äiti lehmistään, mutta suoraan minun sydämeeni taapersivat navettakissat poikasineen. Tietäen, ettei pentujen elämä yleensä ollut pitkä ja onnellinen, minusta Kummien järjestämät sirutus- ja leikkaustapahtumat ovatkin todella tärkeä ja tehokas tapa vähentää villikissakantaa. Niin kuin lastenlaulussa sanotaan ”ei kissan tassut kuulu pakkaseen!” Olen ollut jonkin verran mukana erilaisissa tapahtumissa ja joka kerta on tullut todella hyvä mieli, jotain on saanut aikaiseksi! Lapset varsinkaan eivät helposti ohita myyntipöytää tai infopistettä, jonka takana on erilaisiin eläinpukuihin pukeutuneita iloisia ihmisiä. Minun eläinrakkauteni konkretisoituu tällä hetkellä kahteen mustavalkoiseen maatiaiskissaan, joiden elämä oli päättyä heti alkuunsa niiden ”tarpeettomuuden” vuoksi.

Heli, jäsen

Liityin puolisen vuotta sitten aktiivijäseneksi, koska olen kokenut Esyjen Kummien tekevän tärkeää työtä löytöeläimien hyväksi. Olen aina rakastanut eläimiä ja siksi halusin lähteä mukaan toimintaan. Tähän mennessä olen ehtinyt olla mukana Hausjärven Eläinsuojeluyhdistyksen Kollitempauksessa sekä Hartolan Seudun Eläinsuojeluyhdistyksen talkoissa, joissa tehtiin pihan ja kirpputorin siistimistä, yleistä järjestelyä ja siivousta. Oli todella mielenkiintoista nähdä, mitä löytöeläintyö konkreettisesti on, ja oli myös mukavaa tutustua muihin samanhenkisiin ihmisiin. Olen saanut miehenikin kiinnostumaan jäseneksi liittymisestä. Omaan eläintarhaamme kuuluu kaksi kissaa ja kaksi marsua.

Hanna, jäsen

Olen aina rakastanut eläimiä ja niiden hyvinvointi on minulle tärkeää. En kuitenkaan aiemmin ollut ajatellut eläinsuojeluyhdistykseen liittymistä. Ensimmäiset kosketukseni Eläinsuojeluyhdistysten Kummeihin olivat LöytöeläinRockissa ja –Punkissa. Varainkeruutapana ompelutöiden tekeminen myyntiin sopii minulle vaatetusalan ammattilaisena hyvin. Ajatus jäi muhiman, ja myöhemmin liityin yhdistykseen.
Ihaninta eläinsuojelutyötä on kotia etsivien kissojen sosialisointi, eli heidän seuraneitinään oleminen. Moni haluaisi varmasti pelastaa kaikki kodittomat kissat, mutta yksin se ei ole mahdollista. Yhteistyöyhdistysten löytöeläintaloissa pääsee tutustumaan niiden toimintaan. On helpompi jättää kaikki suloiset tyypit talolle, kun tietää että heillä on hyvät oltavat. Resurssipula on kuitenkin monen löytöeläintalon arkea. Yhdistyksen jäsenenä pääsee organisoidusti kantamaan kortensa kekoon osallistumalla ruoan ja varojen keräykseen. Yhdistys huolehtii myös toiminnan budjetoinnista ja laillisuudesta.

Yhtenä tärkeimmistä eläinsuojelutehtävistä pidän tiedon välittämistä eläinten hyvästä hoidosta ja omistajan vastuusta. Yhdistyksen eläinlääkärin kanssa laatima infolehtinen kissojen virtsaongelmista oli mielestäni onnistunut: kattava, selkeä ja tarpeellinen. Tulevaisuuden ongelmien ehkäisemisen lisäksi leikkaus- ja sirutustapahtumissa kerrotaan myös eläinten hoidosta. Toiminnassa oppii itsekin koko ajan lisää kokeneemmilta jäseniltä. Tästä on hyötyä myös siinä jokaisen ensisijaisessa eläinsuojelutehtävässä, omasta rakkaasta lemmikistä hyvin huolehtimisessa.