Reetta Sääski on Eläinsuojeluyhdistysten Kummien uusi jäsenkoordinaattori

Reetta uskoo, että tiedottamisella ja myönteisellä valistamisella eläinten hyvästä kohtelusta on eniten hyötyä eläinsuojelun edistämisessä.

Eläinsuojeluyhdistysten Kummeissa aloitti tänä vuonna uusi jäsenkoordinaattori Reetta Sääski.

– Olen Reetta, iloinen, sosiaalinen ja ihan hirveän eläinrakas tyyppi. Asun Helsingissä aviomieheni ja kahden kissani sekä koirani kanssa.

Reetta on puuhastellut eläinten kanssa lapsesta saakka, vaikka perheeseen ei voinut ottaa lemmikkiä allergioiden vuoksi.

– Se ei minua haitannut, eläinkavereita oli silti todella paljon. Aikuisiällä omien lemmikkieni ja harrastusteni kautta eläinten hyvinvointi alkoi kiinnostaa yhä enemmän. Irtisanouduin silloisesta controllerin pestistä ja lähdin opiskelemaan klinikkaeläintenhoitajaksi.

Reetta kertoo, että hän joutui ammattinsa myötä kohtaamaan eläinsuojelun epäkohtia aiempaa laajemmin. Näin heräsi tarve tehdä asioille jotakin.

– Aloin miettiä eläinten oikeuksiin liittyviä seikkoja syvemmin ja tajusin, että asiathan ovat vielä huonommin kuin luulinkaan. Halusta tehdä jotain eläinten hyväksi lähti alun perin idea ja kiinnostus liittyä Eläinsuojeluyhdistysten Kummeihin. Olen ollut Kummeissa kaksi vuotta aktiivijäsenenä ja tämän vuoden alusta aloitin yhdistyksen jäsenkoordinaattorina ja hallituksen jäsenenä.

Reetta uskoo, että tiedottamisella ja myönteisellä valistamisella eläinten hyvästä kohtelusta on eniten hyötyä eläinsuojelun edistämisessä.

– Jokaisella eläimellä on itseisarvo ja ne ansaitsevat hyvän ja lajityypillisen käyttäytymisen mahdollistavan elämän. Yhdistystoiminta on hyvä ja kiva keino tehdä konkreettisesti jotakin eläinten hyväksi, ja toivonkin meille hurjasti lisää jäseniä.