Valikko Sulje

Aktiivijäsenien kevättapaaminen Fallkullan kotieläintilalla 12.5.2022

Jäsenvierailu Falkullassa

Eläinsuojeluyhdistysten Kummit ry vieraili 12.5. Fallkullassa, Helsingin Malmilla. Fallkullan kotieläintilaa 14:lle aktiivijäsenelle esitteli nuoriso-ohjaaja Tytti Salokannel. Tila onkin yksi Helsingin nuorisotaloista, mikä saattaa monelle olla yllätys. Vuonna 1989 perustetun Fallkullan pihapiirissä saa kuka tahansa liikkua ja retkeillä ulkoalueilla, mutta lisäksi siellä järjestetään ohjattua nuorisotoimintaa lähes päivittäin. Yli 9-vuotiaat voivat osallistua tilan toimintaan. Työtä jakamassa ja ohjaamassa on seitsemän tilalla työskentelevää nuoriso-ohjaajaa ja pehtoori. Lisäksi tilalla järjestetään ohjattuja ryhmävierailuja mm. päiväkoti-, koululais- ja vanhusryhmille, sekä erilaisia leirejä ja tapahtumia. 

Fallkullassa nuoret tutustuvat tilan eläimiin ja opettelevat niiden hoitoa. Tilalla on tällä hetkellä kolme ponia, minisika, kaksi kyyttöä, kaksi lapinlehmän vasikkaa, vuohia, lampaita, kaneja, ankkoja ja kanoja. Monet eläimistä ovat perinteisiä suomalaisia alkuperäisrotuja, kuten ahvenanmaanlammas, suomenvuohi ja itäsuomenkarja. Nuoret opettelevat hoitamaan kaikkia eläimiä; ruokkimaan, pitämään karsinat ja eläimet siisteinä, sekä liikuttamaan niitä. Tekemistä riittää myös pihan ja puutarhan hoidossa tai erilaisten kädentaitojen parissa, ja Fallkulla tarjoaa myös kesätyöpaikkoja nuorille – monille sen ihan ensimmäisen kesätyöpaikan. 

(Juttu jatkuu kuvien alapuolella)

Vierailu oli todella mielenkiintoinen, tilan eläinasukkaat ihastuttavia, ja oli hienoa tavata muita yhdistysläisiä aivan kasvotusten, pitkästä aikaa. Fallkullankin toiminta on viimein normalisoitumassa koronarajoitusten jälkeen, ja tilalla odottavat jo innokkaasti kävijöitä niin henkilökunta kuin kaikki rapsuteltavatkin. 

Eläimillä on Fallkullassa hyvät oltavat. Niiden määrää ja lajivalikoimaa ylläpidetään harkitusti ja  rajoitetaan tarpeen mukaan. Eläimiä ei tilalla lisäännytetä liikaa, ja osa syntyneistä vuohista tai lampaista saatetaan myydä eteenpäin, jotta elintilaa on tarpeeksi Fallkullaan jääville. Kanien kohdalla näkyy täälläkin valitettava aikamme ilmiö, sillä yksityiset ihmiset tarjoavat Fallkullaan runsaasti kaneja joita eivät enää itse halua pitää. Yleensä Fallkullassa joudutaan sanomaan ei näille uudelleen sijoitettaville kaneille, tilalla on niitä jo tarpeeksi.  

Tutustu lisää: https://nuorten.hel.fi/nuorisotalot/fallkulla/

Kiinnostaisiko sinua tulla Eläinsuojeluyhdistysten Kummien jäseneksi? Lue lisää: https://esyjenkummit.net/jasenet/