Valikko Sulje

Hämeenlinnan Seudun Eläinsuojeluyhdistykselle 600 € lahjoitus

Eläinsuojeluyhdistysten Kummit lahjoitti Hämeenlinnan Seudun eläinsuojeluyhdistykselle 600 euroa. Lahjoitus käytetään toiminnan juokseviin kuluihin ja leikkauskampanjaan.

Vuonna 1875 perustettu Hämeenlinnan Seudun Eläinsuojeluyhdistys ry on yksi Suomen vanhimmista rekisteröidyistä yhdistyksistä. Yhdistyksen toiminta-alueena on koko Hämeenlinna (Iittala, Hauho, Renko, Tuulos, Lammi ja koko kanta Hämeenlinna). Jäseniä yhdistyksellä on noin 120.

– Järjestämme tapahtumia, myymme kannatustuotteita ja osallistumme tapahtumiin. Meillä on myös kirpputoreilla pöytä, josta saamme varoja. Kerätyillä varoilla tuemme mm. Kissakoti Kattilan toimintaa ja järjestämme kissojen leikkaustapahtumia. Syyskuussa hankimme myös ensimmäiset omat tilat, ja nyt keräämme varoja myös yhdistyksen omien eläinten lääkärimenoihin ja tietysti myös päivittäisiin tarpeisiin. Luonnonvaraisia eläimiä autamme myös. Meillä on jäsenistössä taitavia aktiiveja, jotka osaavat hommansa. Lisäksi myös sijaiskotitoiminta on aloitettu. Olemme myös aktiivisesti tukeneet vähävaraisia eläintenruokalahjoituksin, ennaltaehkäisevänä eläinsuojelutyönä, kertoo Hämeenlinnan Seudun eläinsuojeluyhdistyksen puheenjohtaja Merituuli Stenberg.

Hämeenlinnan Seudun Eläinsuojeluyhdistys panostaa ennaltaehkäisevään eläinsuojelutyöhön myös tiedottamisen keinoin ja on aktiivinen somessa ja muussa kampanjoinnissa.

– Jaamme tietoa mm. somessa edistääksemme eläinten hyvinvointia. Olemme tehneet esitteen, jossa tuomme esille syitä, miksi kissa kannattaa leikata. Esitteessä murretaan muutamia myyttejä. Aloitin Hämeenlinnassa myös Lokkiprojektin ja projekti voitti paikallisen kaupunkikeskusta teko -kilpailun. Valtakunnallisessa kilpailussa teko sai kunniamaininnan, ainoana konkreettisena tekona.

Koronavirustilanne tuonut haasteita varainhankintaan

Koronavirustilanne on tuonut haasteita myös tämän aktiivisen yhdistyksen toimintaan. Yhdistyksen tuloista valtaosa tulee tapahtumista, joten tuloja on ollut niukasti tapahtumien puutteen vuoksi.

– Lisäksi nyt alkaa näkymään myös ongelmat kesäkissa tai koronakevään kissat. Kissoja otettiin paljon, kun korona alkoi. Nyt alkaa jo tilat meilläkin olemaan täynnä uutta kotia etsiviä kissoja.

Stenberg kertoo, että Kummien lahjoitus tullaan käyttämään harkiten.

– Meillä oli juuri 13. marraskuuta kissojen leikkauskampanja, josta meille jää kuluja. Lisäksi juoksevat menot, vuokra ja eläinten ruuat. Eläinlääkärikulut ja tarvikkeet ovat iso rahareikä. Hämeenlinnan Seudun Eläinsuojeluyhdistyksen puheenjohtajana kiitän ja kumarran nöyrästi koko yhdistyksemme puolesta.  Kiitos, Eläinsuojeluyhdistysten Kummit tuesta ja avustuksesta, koko vuoden ajalta. Näinä vaikeina aikoina tarvitsemme tiimityötä, kiitos! 

Stenberg muistuttaa, että Hämeenlinnan Seudun Eläinsuojeluyhdistys etsii jatkuvasti lisäkäsipareja toimintaansa.

– Kaikista helpoin tapa on ottaa yhteyttä vaikka ihan Facebookilla yksityisviestillä. Toki meille voi soittaa, laittaa sähköpostia tai laittaa vaikka tekstiviestiä. Meillä on hyvä yhteishenki ja me olemme tiimipelaajia. Rohkeasti vaan mukaan!

Lisätietoja: