Valikko Sulje

Esitteet

Eläinsuojeluyhdistysten Kummit ry uskoo vahvasti, että eläinten hyvinvointia voidaan lisätä jakamalla eläinten hoitoon liittyvää tietoa. Oikeanlainen hoito takaa lemmikin hyvinvoinnin ja ennaltaehkäisee esimerkiksi ikääntymisen myötä kehittyviä sairauksia. Vastuuntuntoinen omistaja huolehtii myös lemmikkinsä säännöllisistä eläinlääkärikäynneistä ja vie lemmikkinsä eläinlääkäriin, mikäli sen käytöksessä tai terveydentilassa ilmenee muutoksia.

Kissaesitteet

Pissat väärässä paikassa? Selvitä kissasi virtsaongelmien syy!

Eläinsuojeluyhdistysten Kummit ry julkaisi vuonna 2011 Kissojen virtsaongelmista kertovan esitteen kissojen omistajille. Esite toteutettiin yhteistyössä eläinlääkäri Tuija Salmisen kanssa. Esitteessä kerrotaan lyhyesti kissojen yleisimmistä virtsatiesairauksista sekä stressitekijöistä, jotka voivat aiheuttaa vääriin paikkoihin pissailua. Esitteessä annetaan myös vinkkejä, joilla kissan stressiä voidaan mahdollisesti lievittää.

Lataa esite

Kissanpäivät kaiken ikää

Lemmikkieläimet ikääntyvät siinä missä ihmisetkin. Hyvällä hoidolla, oikeanlaisella ruokinnalla ja valppaudella lemmikinomistaja voi turvata lemmikilleen lokoisat eläkepäivät ja hyvän elämän loppuun saakka. Vanhenevan kissan terveydenhoidosta kertova Kissanpäivät kaiken ikää -esitteessä kerrotaan ikääntyvien kissojen sairauksien ennaltaehkäisystä sekä kuvataan, millaisten oireiden ilmaantuessa on syytä kääntyä eläinlääkärin puoleen. Esitteen tekstin kirjoittivat yhteistyössä Eläinsuojeluyhdistysten Kummit ry ja Eläinlääketieteen tohtori Suvi Pohjola-Stenroos Kissaklinikka Felinasta.

Lataa esite

Pikkupennusta vilkkaaksi vesseliksi – kissanpennun kehitys ja hoito

Kissan hyvän elämän perusta luodaan huolehtimalla sen emon terveydestä ja rokotuksista jo ennen astutusta. Kissanpennusta kasvaa vahva ja terve aikuinen, kun sitä hoidetaan ja ruokitaan oikein pienestä pitäen. Esite on toteutettu yhteistyössä Eläinlääketieteen tohtori Suvi Pohjola-Stenroosin kanssa.

Lataa esite

Kissasi ja sinä – koulutuksella kivempaa kaveruutta

Kissa on älykäs ja oppivainen eläin, joka kaipaa mielekästä tekemistä. Kissan kouluttaminen tarjoaa mielenkiintoista puuhaa ja yhdessäoloa kissalle ja sen omistajalle. Koulutuksen avulla omistaja vahvistaa suhdetta kissaansa ja varmistaa, että esimerkiksi hoitotoimenpiteet sujuvat mahdollisimman mutkattomasti. Esitteessä käydään lyhyesti läpi kissojen kouluttamisen periaatteet ja annetaan vinkkejä alkuun pääsemiseksi. Esite on toteutettu yhteistyössä Koira- ja kissakoulu Heiluvan Hännän kanssa. 

Lataa esite

Virikkeistä kissasi viihtymään

Sohvalla lojuvaa kehruukonetta katsellessa ei tule aina välttämättä muistaneeksi, että kissa on huippuluokan saalistaja, joka nauttii vaanimisesta, metsästämisestä ja uusien asioiden tutkimisesta. Sisätiloissa asustavan kissan omistajan tulee tarjota lemmikilleen riittävästi virikkeitä ja tekemistä – muutoin kissa tylsistyy, ja seurauksena saattaa olla esimerkiksi ylipainoa ja ei-toivottua käyttäytymistä. Esite antaa vinkkejä kissan aktivointiin ja virikkeistämiseen. Esite on toteutettu yhteistyössä Koira- ja kissakoulu Heiluvan Hännän kanssa.

Lataa esite

Koiraesitteet

Koirasi ja sinä – koulutuksella parempaa kumppanuutta

Hyväksi koirakouluttajaksi oppii vain kouluttamalla. Omistajan on hyvä tutustua koulutuksen perusteisiin ja koiran elekieleen. Aiemmin monet eläintenkoulutusmenetelmät perustuivat pakottamiseen ja rangaistuksiin, mutta nykyisin ammattimainen koulutus perustuu eläinten käyttäytymistieteiden tuomien tutkimustulosten mukaisesti motivointiin ja toivotun käyttäytymisen vahvistamiseen. Eläinsuojeluyhdistysten Kummit ja Koira- ja kissakoulu Heiluva häntä ovat laatineet yhteistyössä esitteen, johon on koottu koiran peruskoulutuksen keskeiset periaatteet.

Lataa esite

Rähjääkö Rekku, muriseeko Murre – ratkaisuja koiran ei-toivottuun käytökseen

Koirasta luopumisen syynä ovat toisinaan koiran ongelmakäytöksestä johtuvat pitovaikeudet. Koiran ongelmakäytöksellä tarkoitetaan käytöstä, joka on ihmisen kannalta ei-toivottua ja saattaa olla koiran itsensä kannalta vahingollista. Koiran ongelmakäytös voi olla koiran itsensä kannalta tarkoituksenmukaista ja juontaa juurensa esimerkiksi terveysongelmista, stressistä, aiemmista huonoista kokemuksista, lajityypillisistä tarpeista tai rodunomaisista taipumuksista. Eläinsuojeluyhdistysten Kummit ja Koira- ja kissakoulu Heiluva häntä ovat laatineet yhteistyössä Rähjääkö Rekku, muriseeko Murre – ratkaisuja koiran ei-toivottuun käytökseen -esitteen, johon on koottu koiran ongelmakäytöksen tavallisimmat syyt ja vinkit ratkaisun löytämiseksi.

Lataa esite

Muut esitteet

Koukussa kalastukseen?

Vastuullisen vapaa-ajankalastuksen harjoittaminen ei ole vaikeaa. Vinkkejä alkuun pääsemiseksi löytyy muun muassa Koukussa kalastukseen -esitteestä, joka sopii niin aloittelijoille kuin kalastusta jo aiemmin harrastaneille. Eläinsuojeluyhdistysten Kummit on toteuttanut esitteen yhteistyössä filosofian tohtori, kalataloustieteen professori Hannu Lehtosen sekä filosofian maisteri Juha Valsteen kanssa.

Lataa esite

Muistathan tutustua myös SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto ry:n sivuilta löytyviin esitteisiin:

http://www.sey.fi/julkaisut/tilattavat-esitteet