Valikko Sulje

Maaliskuun sirutuskampanja toi sirun 43 kissalle 23 koiralle 

Kissat ja koirat saivat turvasirun maaliskuussa 2022

Eläinsuojeluyhdistysten Kummit ja Sopulitien Eläinlääkäriasema järjestivät maaliskuussa kissojen ja koirien sirutuskampanjan.  Kampanjan aikana sirun sai 43 kissaa ja 23 koiraa.  

Lemmikin siruttaminen on tärkeää, ennaltaehkäisevää eläinsuojelutyötä. Vaikka omistaja pitäisi lemmikkinsä ulkoillessa kytkettynä välittömässä valvonnassaan tai lemmikki ei ulkoilisi lainkaan, voi vahinkoja sattua. Rekisteröidyn turvasirun avulla lemmikki voidaan tunnistaa, ja sen mahdollisuudet päästä takaisin omaan kotiin paranevat huimasti. 

Eläinsuojeluyhdistysten Kummit on kampanjoinut lemmikkien siruttamisen puolesta jo useita vuosia. Yhdistys on tukenut mm. valtakunnallista Turvasiru tutuksi -kiertuetta sekä järjestänyt vuosittain muutamia maatiaiskissojen leikkaus- ja sirutustapahtumia. Yhteistyötä Sopulitien Eläinlääkäriaseman kanssa on tehty jo monta vuotta maaliskuun sirutuskampanjan tiimoilta.  

Sirutuskampanja lisää tietoisuutta siruttamisen merkityksestä ja kannustaa lemmikkien omistajia siruttamiseen, vaikkeivat he olisi sitä muutoin aikoneet tehdä. Tänä vuonna sirun sai 43 kissaa ja 23 koiraa. 

Mikä on Turvasiru? 

Turvasiru on noin sentin mittainen ja parin millin paksuinen mikrosiru, joka laitetaan niskaan tai kaulalle nahan alle. Se säilyy eläimellä koko loppuelämän. Mikrosiru on täysin turvallinen, se ei häiritse eläintä tai aiheuta sille kipua. Toimenpide vastaa rokottamista. Kansainvälinen standardi takaa, ettei kahta täsmälleen samanlaista numerosarjaa ole olemassa. Lemmikkiin ei myöskään laiteta koskaan kahta mikrosirua, ellei olemassa oleva ole lakannut toimimasta.

Lue lisää: www.turvasiru.fi 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *