Valikko Sulje

Helsingissä järjestetty sirutustapahtuma oli menestys

Syyskuun 8. päivä 2012 järjestetty lemmikkien sirutustapahtuma oli menestys

Eläinsuojeluyhdistysten lauantaina Helsingissä järjestämään sirutustapahtumaan olisi ollut kaksinkertainen määrä tulijoita.

– Kysyntä yllätti meidät. Lemmikkejä tuotiin sirutettavaksi myös pääkaupunkiseudun ulkopuolelta Lohjalta ja Turusta, kertoo Eläinsuojeluyhdistysten Kummit ry:n puheenjohtaja Tea Lamberg.

Tapahtumassa mikrosirun laittaminen maksoi 20 euroa. Hinta sisälsi sirun lisäksi rekisteröinnin Turvasiru-järjestelmään.

Reilun kolmenkymmenen kissan ja koiran sirutuksesta vastasi kaksi vapaaehtoista eläinlääkäriä.

– Tapahtuma sujui hyvin ja jatkostakin on puhuttu. Ensi keväänä järjestetään mahdollisesti uusi sirutustapahtuma, jonne laitetaan enemmän aikoja tarjolle, Lamberg kaavailee.

Mikrosiru toimii lemmikin tunnisteena, jos se katoaa, karkaa tai varastetaan. Sirun avulla viranomaiset ja löytöeläinkodit näkevät lemmikin omistajan yhteystiedot ja pystyvät palauttamaan kadonneen perheenjäsenen takaisin kotiin. Sirutietojen vieminen Turvasiru-verkkopalveluun voi joudattaa omistajan ja lemmikin jälleennäkemistä, sillä verkossa palvelu toimii ympäri vuorokauden.

Sirutustapahtumasta kertyneet tulot menevät Pääkaupunkiseudun Eläinsuojeluyhdistyksen hyväksi. Yhdistys järjesti sirutustapahtuman yhdessä Eläinsuojeluyhdistysten Kummit ry:n kanssa. Tilat tempaukseen tarjosi Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto ry.