Valikko Sulje

Turvasiru tutuksi Lapualla 7.5.2022

Turvasiru tutuksi Lapualla 7.5.2022

Sirurekisteriin kirjattu tunnistesiru parantaa merkittävästi lemmikin mahdollisuutta päästä takaisin omaan kotiinsa, sillä sen avulla löytöeläimen omistaja saa ilmoituksen kadonneesta lemmikistään, kun se löytyy.

Eläinsuojeluyhdistysten Kummit ja Seinäjoen seudun Eläinsuojeluyhdistys järjestävät Turvasiru tutuksi -tapahtuman Lapualla 7.5.2022 klo 11-15. Sirutuspaikkana toimii Musti ja Mirri Lapua, ja paikalle voi tulla ilman ajanvarausta.

Turvasiru tutuksi -kiertueella SEYn vapaaehtoinen eläinsuojeluneuvoja Nina Karvinen siruttaa kissoja ja koiria, rekisteröi siruja Turvasiru-palveluun ja kouluttaa eläinsuojelutoimijoita Turvasiru-järjestelmän käyttöön. Samalla hän tekee tutuksi lemmikkien tunnistusmerkinnän ja omistajatietojen rekisteröinnin tärkeyttä.

Tunnistusmerkintä on ennaltaehkäisevää eläinsuojelua, koska se auttaa omistajaa löytämään lemmikkinsä, jos se katoaa. Se myös säästää eläinsuojeluun käytettäviä resursseja, sillä sen avulla lemmikki saadaan palautettua pikaisesti omalle omistajalleen ja löytöeläintalot voivat kohdentaa resurssinsa aidosti kodittomille lemmikeille.

Turvasiru tutuksi -kiertue järjestetään yhteistyössä paikallisten eläinsuojeluyhdistysten ja SEYn eläinsuojeluneuvojien kanssa.

Katso lisätietoja täältä: https://www.facebook.com/turvasiru/

Mikä mikrosiru, mikä Turvasiru?

Löytöeläintaloihin päätyy vuosittain yli 10 000 kissaa ja koiraa. Kissoista vain yksi kymmenestä pääsee takaisin omaan kotiinsa. Lopuista osa päätyy eläinsuojeluyhdistykselle etsimään uutta kotia, mutta osa lopetetaan kunnan 15 vuorokauden säilytysvelvoitteen päätyttyä.

Turvasiru antaa lemmikille suojan katoamisen ja varkauden varalta. Kun eläimeltä löytyy rekisteröity mikrosiru, voivat löytöeläintalot, eläinlääkärit ja muut sirurekisterijärjestelmässä mukana olevat palveluntarjoajat ottaa omistajaan välittömästi yhteyttä.

Mikrosiru on eläimen niskaan ihon alle rokotuksen tapaan laitettava tunnistesiru, johon on tallennettu eläimen oma yksilöllinen tunnusnumero. Mikrosiru on täysin turvallinen, se ei häiritse eläintä tai aiheuta sille kipua. Kansainvälinen standardi takaa, ettei kahta täsmälleen samanlaista numerosarjaa ole olemassa.

Kansallisia ja kaikille käyttäjille avoimia sirurekistereitä Suomessa ylläpitävät Turvasiru, Kennelliitto ja Kissaliitto. Turvasiru-palvelu on internetissä 24/7 toimiva rekisteri, jonne kaikki sirutetut lemmikit voidaan rekisteröidä riippumatta syntyperästä, eläinlajista, rodusta tai sukupuusta. Myös Kissaliittoon ja Kennelliittoon rekisteröidyt lemmikit voi ilmoittaa Turvasiru-palveluun.

Turvasiru-palvelu toimii osoitteessa www.turvasiru.fi. Rekisteröitymisen yhteydessä omistaja saa käyttäjätunnuksen, jonka avulla hän voi itse päivittää tietoja Turvasiru-palveluun. Turvasirun verkkosivuilta löytyvät kaikki Turvasiru-palvelun tarjoajat ja sekä lisätietoa palvelusta.