Valikko Sulje

Eläinsuojeluyhdistysten Kummit käyttää eläinlääkäriopiskelijoilta saadun lahjoituksen kissapopulaatioiden hoitoon ja ehkäisyyn

Eläinsuojeluyhdistysten Kummit käyttää eläinlääkäriopiskelijoilta saadun lahjoituksen kissapopulaatioiden hoitoon ja ehkäisyyn

Helsingin yliopiston eläinlääketieteellisen tiedekunnan vuosikurssin C77 opiskelijat keräsivät Vetladies & lads 2023 -kalenterilla Eläinsuojeluyhdistysten Kummeille 9 115, 67 € arvoisen lahjoituksen. Kalenterin teemana oli eläinlapset.

”Lämmin kiitos Vetladies & lads -tiimille lahjoituksesta! Eläinlääkäriopiskelijat kertoivat olevansa huolestuneita ei-haluttujen kissanpentujen tilanteesta ja että he halusivat kantaa kortensa kekoon tilanteen parantamiseksi. Olemme päättäneet toteuttaa lahjoituksen turvin Toivottuna syntynyt -nimisen hankkeen, jossa keskitymme kissapopulaatioiden hoitoon ja ehkäisyyn”, sanoo Eläinsuojeluyhdistysten Kummit ry:n puheenjohtaja Tea Lamberg.

Hankkeen nimi kuvaa sitä, että jokaisella kissalla on oikeus syntyä toivottuna ja päästä hyvään kotiin. Kissojen leikkauttaminen tukee tätä tavoitetta ja estää kissapopulaatioiden syntymistä.

”Olemme työskennelleet koko olemassaolomme ajan vahvasti kissojen puolesta ja järjestäneet vuosittain leikkaus- ja sirutustapahtumia kissoille. Kissojen leikkaaminen ennaltaehkäisee ei-toivottujen pentujen syntymistä ja sirutus auttaa löytökissaa palautumaan omistajalleen. Toivottuna syntynyt -hankkeen myötä voimme kohdistaa tähän työhön enemmän varoja ja saada tärkeälle asialle lisää näkyvyyttä.”

Kesäkissailmiöstä ympärivuotiseksi ongelmaksi

Kesäkissailmiö on muuttunut ympärivuotiseksi ongelmaksi. Kissoja hylätään vuosittain arviolta 20 000, ja kissapopulaatioiden määrä näyttää olevan kasvussa. Kissapopulaatioiden syntymistä voidaan ehkäistä monella tavalla, mutta samaan aikaan niiden purku vaatii rahaa ja resursseja.

Valtakunnallisesti ja paikallisesti toimivat eläinsuojeluyhdistykset tekevät kissojen eteen valtavasti hyvää työtä. Erillisten tapahtumien vaikuttavuus jää kuitenkin usein paikalliselle tasolle ja hetkelliseksi.

”Olemme iloisia, että voimme kohdistaa tähän tärkeään työhön saamamme lahjoituksen myötä lisärahaa. Toivomme lisäävämme hankkeen myötä yhteistyötä eri puolilla toimivien eläinsuojeluyhdistysten kanssa. Yhteistyön myötä pystymme vaikuttamaan kissapopulaatioiden syntymiseen ennaltaehkäisevästi kohdentaen apua niille alueille, joissa sitä erityisesti tarvitaan.”

Leikkaustapahtumia ja populaatioiden purkua ympäri Suomen

Toivottuna syntynyt -hankkeen puitteissa on tarkoitus järjestää erilaisia leikkaustapahtumia kissoille sekä kohdentaa varoja kissapopulaatioiden purkuun ja hoitoon. Kummit etsii parhaillaan toimijoita, joiden kanssa toteuttaa alueellisia leikkauskampanjoita. Toivottuna syntynyt hanke alkaa huhtikuussa yhdessä Hartolan seudun eläinsuojeluyhdistyksen kanssa järjestettävässä leikkaus- ja sirutustapahtumassa.

”Muut eläinsuojeluyhdistykset voivat olla meihin yhteydessä leikkaustapahtumien ja populaatiotapausten tiimoilta, jotta voimme keskustella mahdollisesta yhteistyöstä.”

Kummit toivoo saavansa hankkeeseen liittyvän kampanjoinnin myötä asialle myös lisää näkyvyyttä. Tavoitteena on nostaa kissan arvostusta lemmikkinä ja kannustaa ihmisiä leikkaamaan kissat.

”On tärkeää vaikuttaa erityisesti niiden alueiden asukkaiden asenteisiin, joilla populaatio-ongelmia on. Vain siten asiaan saadaan pysyvä muutos.”

Lisätietoa ja yhteydenotot

esyjenkummit@gmail.com

#ToivottunaSyntynyt #ArvokasKissa @esyjenkummit