Valikko Sulje

Viki Viikari: Milloin teillä käytiin viimeksi lääkärissä?

Meidän perheessä eläinlääkärissä käydään vähintään kerran vuodessa ottamassa flunssa- ja kissaruttorokotukset. Samalla meille tehdään myös perusteellinen terveystutkimus. Käyntiin valmistautuminen alkaa madotuksista: matokuurien tulee olla ajan tasalla, jotta rokotukset tepsivät. Minä en pidä matokuuria juuri minään – olenhan tosi tottunut lääkitsemiseen päivittäisen peruslääkitykseni vuoksi.

Eläinlääkärillä olikin sitten jo paljon pelottavampaa. Tälläkin kertaa yritin kovasti tekeytyä pienen pieneksi ja painautua mammaa vasten, jotta eläinlääkäri ei minua löytäisi. No, löysihän se minut kuitenkin. Sain rokotuksen, eikä se oikeastaan niin kamalaa ollutkaan. Lääkäri kehui, että hampaani olivat esimerkillisessä kunnossa.

Sitten minulta otettiin verikoe. Edellisessä tutkimuksessa oli todettu, että munuaisarvoni olivat hieman koholla, ja nyt ne piti kontrolloida. Emäntäni hieman pohti, mahdanko antaa ottaa verikoetta ilman rauhoitusta – minä saatan nimittäin joskus hieman näykkäistäkin, jos en jostakin asiasta tykkää. Päätin kuitenkin näyttää, miten hienosti osaan toimia. Katselin vain rauhallisesti poispäin, kun lääkäri otti verta tassustani. Kokeen tulos oli kaikille iloinen yllätys. Munuaisarvoni olivat aiempaa paremmat.

Nyt joku varmaan miettii, mikä perussairaus minulla on. Minulla on diabetes inspidus, niin sanottu vesitystauti. Minun täytyy syödä päivittäin Minirin-nimistä lääkettä – muuten virtsani ei väkevöidy. Minulla on ollut tämä sairaus pienestä pitäen, mutta pärjään hyvin lääkitykseni ansiosta. Sairaus on kissoilla harvinainen, ja se ilmenee runsaana juomisena ja virtsaamisena. Muistattehan tekin käydä lääkärissä, jos teillä ilmenee noita oireita! Syynä voi olla jokin muukin ikävä sairaus, joka vaatii hoitoa.

Viki Viikari on kotikissa Helsingistä, jonka lempiharrastuksena on leluhiirien metsästys. Vikin haamukirjoittajana toimii Eläinsuojeluyhdistysten Kummit ry:n tiedottaja Myra Magnusson.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Enter Captcha Here : *

Reload Image