Valikko Sulje

Leikkaaminen kuuluu kissan perushoitoon – Toivottuna syntynyt -hanke käynnistyi Hartolan leikkaustapahtumassa

Leikkaaminen kuuluu kissan perushoitoon – Toivottuna syntynyt -hanke käynnistyi Hartolan leikkaustapahtumassa

Eläinsuojeluyhdistysten Kummit aloitti Toivottuna syntynyt hankekokonaisuuden kissojen leikkaus- ja sirutustapahtumassa Hartolassa lauantaina 22.4. Hankkeen nimi kuvaa sitä, että jokaisella kissalla on oikeus syntyä toivottuna ja päästä hyvään kotiin. Kissojen leikkauttaminen tukee tätä tavoitetta ja estää kissapopulaatioiden syntymistä.

Kissan leikkaaminen kuuluu sen perushoitoon. Kissan voi leikata jo hyvin nuorella iällä. Aiemmin uskottiin, että leikkauksen voi tehdä vasta ensimmäisen kiiman jälkeen, mutta näin ei ole: noin kilon painoisen kissan voi jo leikata.

Monet eläinsuojeluyhdistykset leikkauttavat kissat jo pentuna, ennen luovutusikää (14 vk) ja uuteen kotiin lähtöä. Leikkaus lopettaa yleensä kissan merkkailun ja kiimakäyttäytymisen, vähentää stressiä sekä estää ei-toivotut pennut. 

Kissan arvoa nostava Toivottuna syntynyt -hanke käynnistyi Hartolan leikkaustapahtumassa

Eläinsuojeluyhdistysten Kummien Toivottuna syntynyt -hanke tähtää siihen, että jokaisella kissalla on oikeus syntyä toivottuna ja että kissapopulaatiot siirtyisivät jonakin päivänä historiaan. Hankkeen ensimmäinen leikkaustapahtuma järjestettiin 22.4. Hartolassa ja siihen osallistui 8 naaraskissaa ja 6 uroskissaa. Kaikki leikattiin, ja ne saivat sirun. Seitsemälle kissalle oli varattu aika kampanjan ilmaiseen sirutukseen. 

Tapahtumaan osallistui kaksi eläinlääkäriä eli Felinos klinikan Elina Oros sekä Jenni Marttila Heinolasta sekä klinikkaeläinhoitajat Essi Vaajaniemi ja Laura Mattila. Yhdistyksistä paikalla oli Eläinsuojeluyhdistysten Kummien puheenjohtaja Tea Lamberg sekä Hartolan seudun eläinsuojeluyhdistyksestä (Hsesy) puheenjohtaja Margit Nevala ja aktiivi Marjariitta Giardina

”Kummit ja Hsesy ovat järjestäneet kissojen leikkaus- ja sirutustapahtumia Elina Oroksen kanssa jo vuodesta 2010. Asenteet leikkaukseen ovat muuttuneet. Ihmiset uskaltavat nykyään jo tuoda myös hyvin nuoria kissoja leikattaviksi ja ymmärtävät toimenpiteen tärkeyden. Leikkaaminen on ennaltaehkäisevää eläinsuojelutyötä, ja kiitämmekin kaikkia tapahtumassa mukana olleita lämpimästi”, sanoo Lamberg.

Tapahtumasta juttua teki myös Lähilehdestä Mika Sankari.

Lue lisää Toivottuna syntynyt -hankkeesta

Kuvassa: Terhi Vilkman toi Nöpö-kissan sirutettavaksi tapahtumaan. Nöpö on arviolta 13-vuotias, se tuli Terhille n. 2 v. sitten entisen omistajan jouduttua pysyvästi hoitoon. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Enter Captcha Here : *

Reload Image