Valikko Sulje

Löytöeläimille lahjoitettiin ruokaa ja tarvikkeita 31 banaanilaatikollista

Löytöeläinten ruokakeräys Viikin Prismakeskuksessa

Eläinsuojeluyhdistysten Kummit järjesti Viikin Prismakeskuksessa perinteisen löytöeläinten ruokakeräyksen lauantaina 3.10.

Ruokakeräyksen toteutus oli tänä vuonna tavanomaista haastavampaa koronavirustilanteen vuoksi. Hygieniaan ja turvaväleihin panostettiin, ja esimerkiksi paikalla käteen jaettavien lentolehtisten jakelusta luovuttiin. Ihmisten paikalle saamiseen käytettiin tänä vuonna myös uusia keinoja, kuten somemainontaa.

Kampanjointi tavoitti ihmiset hyvin ja paikalle saapui runsain mitoin lahjoittajia. Keräyksen aikana löytöeläimille lahjoitettiin 31 banaanilaatikollista ruokaa ja tarvikkeita. Lahjoitukset toimitettiin Rekku Rescuelle ja Hartolan seudun eläinsuojeluyhdistykselle.

– Kiitämme Viikin Prismakeskusta mahdollisuudesta järjestää ruokakeräys tänäkin vuonna heidän tiloissaan. Kiitämme lämpimästi myös kaikkia lahjoittajia, Kummien aktiiveja ja Viikin Mustia ja Mirriä, joka huolehti lahjoitusten vastaanottamisesta jo ennen varsinaista tapahtumaa. Lahjoitukset tulevat todella tarpeeseen. Löytökissojen tilanne on edelleen katastrofaalinen, ja tänä vuonna koronavirustilanne on tuonut ylimääräisiä haasteita mm. varainkeruuseen, kun tapahtumien järjestäminen on ollut rajoitettua. Keräyksen lahjoituksilla päästään taas pitkälle eteenpäin, sanoo Eläinsuojeluyhdistysten Kummien puheenjohtaja Tea Lamberg.

Hartolan eläinsuojeluyhdistys kiittää lämpimästi kaikkia keräykseen osallistuneita:

– Olemme jälleen ikionnellisia Kummien järjestämän keräyksen lahjoitusruoista. Viime vuoden lahjoituksista on aivan viimeiset pussit menossa. Tämä lahjoitus on meille hyvin tärkeä, sillä saamme eläinten ruokintaan vaihtelua pitkäksi aikaa. Tämä vuosi on ollut haasteellinen, koska kaikki varainkeruutapahtumat ovat koronan takia peruuntuneet, myöskään esimerkiksi kissojen leikkaustapahtumia ei ole voitu järjestää. Yhdistyksen hoidossa on tällä hetkellä 23 kissanpentua, 20 aikuista kissaa sekä 7 koiraa. Kissoja tulee lähes päivittäin, kertoo Hartolan eläinsuojeluyhdistyksen puheenjohtaja Margit Nevala.

Myös Rekku Rescue kiittää kaikkia keräykseen ruokaa lahjoittaneita:

– Eläinsuojeluyhdistysten Kummien perinteinen ruokakeräys tuotti jälleen hienon saaliin kodittomille kissoille ja koirille. Rekku Rescuen sijaiskodeissa asuu tällä hetkellä 70 kissaa, joista 26 on pentuja, ja kissasyksy on vasta aluillaan. Niinpä erityisesti kissanruoka ja -hiekka tulee todella tarpeeseen. Sydämellinen kiitos Kummeille ja kaikille lahjoittajille, sanoo Rekku Rescuen tiedottaja Sadri Wirzenius.

Teksti: Myra Magnusson