Valikko Sulje

Turvasiru tutuksi -kiertue jatkuu vuonna 2021

Turvasiru tutuksi 2021

Kun lemmikki katoaa, on omistajalla suuri hätä. Sirurekisteriin kirjattu tunnistesiru parantaa merkittävästi lemmikin mahdollisuutta päästä takaisin omaan kotiinsa, sillä sen avulla löytöeläimen omistaja saa ilmoituksen kadonneesta lemmikistään, kun se löytyy. Turvasiru tutuksi -kiertue on tehnyt turvasirua tutuksi jo vuodesta 2016. Kiertue saa jatkoa myös tänä vuonna.

Eläinsuojeluyhdistysten Kummien ja SEY Suomen Eläinsuojelun tukema Turvasiru tutuksi -kiertue on kiertänyt Suomea vuodesta 2016. Työ jatkuu edelleen vuonna 2021. Kiertueella SEYn vapaaehtoinen eläinsuojeluneuvoja Nina Karvinen siruttaa kissoja ja koiria, rekisteröi siruja Turvasiru-palveluun ja kouluttaa eläinsuojelutoimijoita Turvasiru-järjestelmän käyttöön. Samalla hän tekee tutuksi lemmikkien tunnistusmerkinnän ja omistajatietojen rekisteröinnin tärkeyttä.

Tunnistusmerkintä on ennaltaehkäisevää eläinsuojelua, koska se auttaa omistajaa löytämään lemmikkinsä, jos se katoaa. Se myös säästää eläinsuojeluun käytettäviä resursseja, sillä sen avulla lemmikki saadaan palautettua pikaisesti omalle omistajalleen ja löytöeläintalot voivat kohdentaa resurssinsa aidosti kodittomille lemmikeille.

Turvasiru tutuksi -kiertue järjestetään yhteistyössä paikallisten eläinsuojeluyhdistysten ja SEYn eläinsuojeluneuvojien kanssa.

Turvasiru tutuksi -kiertueaikataulu

Vuonna 2021 Turvasiru tutuksi kiertää seuraavasti. Aikataulu päivittyy uusien paikkakuntien vahvistuttua – seuraa ilmoittelua.

La 6.3.2021 Pietarsaari
La 10.4. Riihimäki
19.6. Kokkola
3.7. Joensuu
24.7. Loviisa
31.7. Heinola
28.8. Seinäjoki
4.9. Varkaus
25.9. Nilsiä
2.10. Kajaani
9.10. Vaasa
30.10. Hyvinkää

Katso lisätietoja täältä: https://www.facebook.com/turvasiru/

Mikä mikrosiru, mikä Turvasiru?

Löytöeläintaloihin päätyy vuosittain yli 10 000 kissaa ja koiraa. Kissoista vain yksi kymmenestä pääsee takaisin omaan kotiinsa. Lopuista osa päätyy eläinsuojeluyhdistykselle etsimään uutta kotia, mutta osa lopetetaan kunnan 15 vuorokauden säilytysvelvoitteen päätyttyä.

Turvasiru antaa lemmikille suojan katoamisen ja varkauden varalta. Kun eläimeltä löytyy rekisteröity mikrosiru, voivat löytöeläintalot, eläinlääkärit ja muut sirurekisterijärjestelmässä mukana olevat palveluntarjoajat ottaa omistajaan välittömästi yhteyttä.

Mikrosiru on eläimen niskaan ihon alle rokotuksen tapaan laitettava tunnistesiru, johon on tallennettu eläimen oma yksilöllinen tunnusnumero. Mikrosiru on täysin turvallinen, se ei häiritse eläintä tai aiheuta sille kipua. Kansainvälinen standardi takaa, ettei kahta täsmälleen samanlaista numerosarjaa ole olemassa.

Kansallisia ja kaikille käyttäjille avoimia sirurekistereitä Suomessa ylläpitävät Turvasiru, Kennelliitto ja Kissaliitto. Turvasiru-palvelu on internetissä 24/7 toimiva rekisteri, jonne kaikki sirutetut lemmikit voidaan rekisteröidä riippumatta syntyperästä, eläinlajista, rodusta tai sukupuusta. Myös Kissaliittoon ja Kennelliittoon rekisteröidyt lemmikit voi ilmoittaa Turvasiru-palveluun.

Turvasiru-palvelu toimii osoitteessa www.turvasiru.fi. Rekisteröitymisen yhteydessä omistaja saa käyttäjätunnuksen, jonka avulla hän voi itse päivittää tietoja Turvasiru-palveluun. Turvasirun verkkosivuilta löytyvät kaikki Turvasiru-palvelun tarjoajat ja sekä lisätietoa palvelusta.