Valikko Sulje

Koukussa kalastukseen -oppaasta vinkkejä vastuulliseen kalastukseen

Koukussa kalastukseen -oppaasta vinkkejä vastuulliseen kalastukseen

Koukussa kalastukseen -opas kokoaa vapaa-ajankalastajille vinkkejä vastuulliseen kalastukseen. Opas sopii niin aloittelijoille kuin kalastusta jo aiemmin harrastaneille.

Vapaa-ajankalastus on yksi suosituimmista harrastuksista maassamme. Kalakannat ovat kuitenkin jo pitkään kehittyneet huonompaan suuntaan; esimerkiksi suurikokoisten emokalojen väheneminen heikentää koko kalakantaa ja sen laatua. Pelkkä lainsäädäntö ei pysty turvaamaan kalakantojen tilaa.

Jokainen vapaa-ajankalastaja voi vaikuttaa tilanteeseen ottamalla oman toimintansa lähtökohdaksi vastuullisuuden. Vastuullisuuteen kuuluvat kestävän kalastuksen periaatteiden lisäksi ympäristö- ja eläinsuojelunäkökulmat. On esimerkiksi muistettava, että kalat tuntevat kipua ja stressiä, ja siksi niiden kohteluun ja käsittelyyn tulee kiinnittää samalla tavalla huomiota kuin minkä tahansa muun eläimen kohteluun.

Koukussa kalastukseen -opas

Vastuullisen vapaa-ajankalastuksen harjoittaminen ei ole vaikeaa. Koukussa kalastukseen -opas kokoaa tiiviiseen pakettiin vinkkejä, joita kenen tahansa kalastuksesta kiinnostuneen on helppo noudattaa. Esitteen asiantuntijoina ovat toimineet filosofian tohtori, kalataloustieteen professori Hannu Lehtonen sekä filosofian maisteri Juha Valste. Esitteestä on julkaistu kesällä 2024 uusi, päivitetty versio:

Koukussa kalastukseen – opas vastuullisille vapaa-ajankalastajille

Sinua voisi kiinnostaa myös:

Kalat ovat tuntevia, kyvykkäitä eläimiä