Valikko Sulje

Eläinsuojeluyhdistysten Kummit jatkaa tunnistemerkinnän puolesta kampanjointia myös vuonna 2018

SEY Suomen eläinsuojeluyhdistysten liitto ry:n tavoitteena on, että seura- ja harrastuseläimistä ainakin kissojen ja koirien tunnistusmerkintä ja rekisteröinti säädetään uudessa eläinsuojelulaissa pakolliseksi. Tunnistusmerkintä ja rekisteröinti parantavat eläinten palautuvuutta omistajilleen, sillä eläinlääkäriasemat, eläinsuojeluviranomaiset ja löytöeläinten vastaanottopaikat saavat omistajan yhteystiedot Turvasirupalvelusta välittömästi selville. Palvelu toimii internetissä 24/7 osoitteessa www.turvasiru.fi.

Myös Eläinsuojeluyhdistysten Kummit ry kokee, että siruttaminen on tärkeää ennaltaehkäisevää eläinsuojelutyötä, ja yhdistys onkin järjestänyt sirutustapahtumia jo usean vuoden ajan. Vuosina 2016 ja 2017 Kummit järjesti yhteistyössä eläinsuojeluneuvoja Nina Karvisen kanssa valtakunnallisen Turvasiru tutuksi -kiertueen ja lisäksi sirutuskampanjoita- ja tapahtumia on järjestetty yhdessä Sopulitien eläinlääkäriaseman ja eri paikkakunnilla toimivien eläinsuojeluyhdistysten kanssa.

Yhteistyö eläinlääkärien ja eläinsuojeluyhdistysten kanssa jatkuu

Kummit jatkaa tunnistemerkintöjen puolesta kampanjointia edelleen vuonna 2018. Maaliskuussa Kummit järjesti yhteistyössä Sopulitien eläinlääkäriaseman kanssa perinteisen sirutuskampanjan, jossa sirutettiin 47 koiraa ja 60 kissaa. Lisäksi kirjattiin jo olemassa olevia siruja rekisteriin 26 kpl (kissoja sekä koiria). Kampanja toteutettiin yhteisvoimin kuuden eläinlääkärin ja muun hoito- ja vastaanottohenkilökunnan sekä yhdistyksen vapaaehtoisten kanssa. Klinikkamanageri Kristiina Rautio sai myös hiljattain Turvasiru-koulutuksen ja voi tämän jälkeen järjestää Kummien kanssa sirutustapahtumia myös muualla.

Seuraavaksi Kummit järjestää yhdessä Hartolan Seudun eläinsuojeluyhdistyksen kanssa kissojen leikkaus- ja sirutustapahtuman 14.4. Vastaavia tapahtumia yhdistykset ovat järjestäneet tätä ennen jo 16 kertaa. Tapahtuman sirutuksia tukee Suomen rotukissayhdistys Surok ry.

– Poikkeuksellisesti tarjoamme pelkkää sirutusta ja turvasirurekisteröintiä ilmaiseksi 20 ensimmäiselle ajan varaajalle. Surok ry on tukenut tapahtuman sirutuksia viime vuoden jäsenkampanjasta saaduilla varoilla ja mahdollistaa siten näin hyvän tarjouksen, iloitsee Eläinsuojeluyhdistysten Kummit ry:n puheenjohtaja Tea Lamberg.

Mikä on Turvasiru?

Turvasiru on noin sentin mittainen ja parin millin paksuinen mikrosiru, joka laitetaan niskaan tai kaulalle nahan alle. Se säilyy eläimellä koko loppuelämän. Mikrosiru on täysin turvallinen, se ei häiritse eläintä tai aiheuta sille kipua. Toimenpide vastaa rokottamista. Kansainvälinen standardi takaa, ettei kahta täsmälleen samanlaista numerosarjaa ole olemassa. Lemmikkiin ei myöskään laiteta koskaan kahta mikrosirua, ellei olemassa oleva ole lakannut toimimasta.