Valikko Sulje

LöytöeläinBurleski keräsi mahtipotin Hartolan seudun Eläinsuojeluyhdistykselle

Eläinsuojeluyhdistysten Kummien ja burleskitaiteilija Tinker Bellin järjestämä LöytöeläinBurleski keräsi yli 200 katsojaa ja tapahtumalla saatiin kerättyä 2870 euron tuotto Hartolan Seudun Eläinsuojeluyhdistykselle!

Lauantaina 25.3. Helsingissä, Cafe Mascotissa järjestetyssä tapahtumassa nähtiin naiskauneutta ja mieskomeutta eläinteemaisissa numeroissa. Paikalle saapui koko Sampo Marjomaaeteläisen Suomen burleskikerma esiintymään eläinsuojelutyön hyväksi. Tapahtumaa juonsi Hauskat kotivideot -ohjelmasta tuttu Sampo Marjomaa.

”Tähän projektiin mukaan lähtemistä ei tarvinnut kahta kertaa miettiä! Mikä onkaan parempaa kuin olla laatushowssa paljetti-hotpantseissa samalla eläinten oloja parantaen!” Marjomaa toteaa.

Myös esiintyjät nauttivat mukanaolosta.

”Itsekin lemmikinomistajana myötätuntoni on täysin huono-onnisempien karvakavereiden puolella, joten oli hienoa päästä tukemaan löytöeläintoimintaa näin konkreettisella tavalla. Ilta oli mahtava kattaus säkenöiviä ja hauskoja esityksiä, sanavalmista juontoa ja ihanan vastaanottavaista yleisöä. Olen todella iloinen, että pääsin olemaan osa sitä!” kiittelee burleskitaiteilija Vera De Vil.

”Näkisin itseni helposti adoptoimassa talon täyteen kodittomia koiria. Koska siihen ei tällä hetkellä ole mahdollisuutta, ilahduin erityisesti, kun kutsu esiintymään tuli. Oli hienoa nähdä, että yleisö löysi paikalle sankoin joukoin. Mieltä lämmittää, että ihmisillä on sydän paikallaan”, sanoo burleskitaiteilija Bettie Blackheart.

Margit Nevala Hartolan Seudun Eläinsuojeluyhdistyksestä kiittää sydämellisesti kaikkia tukitapahtumaan osallistuneita taiteilijoita, yleisöä ja yhdistyksen väkeä mahtavan illan järjestämisestä. ”Koemme olevamme etuoikeutettuja, että meillä on Eläinsuojeluyhdistysten Kummit yhteistyökumppanina ja upeita ihmisiä tukemassa toimintaamme!”

Hartolan Seudun Eläinsuojeluyhdistys toimii Pertunmaalla, Lihavanpäässä. Yhdistyksellä on käytössään tilat, joihin voidaan vastaanottaa löytöeläimiä, kodinvaihtajia tai eläinsuojelutaustaisia kodinetsijöitä. Vuonna 2016 talolle vastaanotettiin 314 eläintä, joista kissoja oli 263 ja koiria 48. Näiden lisäksi oli muutamia lintuja. Yhdistys hoitaa sairastuneet eläimet. Uutta kotia etsivät eläimet rokotetaan, leikataan ja sirutetaan ennen uuteen kotiin lähtöä. Eläinlääkärikulut ovat vuosittain valtavat, jopa 22 000 euroa. LöytöeläinBurleskista saatu tuotto ohjataankin alati kasvaviin eläintenhoitokuluihin.

Eläinsuojeluyhdistysten Kummit ry on järjestänyt useita musiikkiteemaisia tukitapahtumia yhteistyöyhdistysten hyväksi vuosien varrella. Vuodesta 2009 Helsingin lavoilla on nähty kaksi LöytöeläinRock-tapahtumaa, neljä LöytöeläinGoth -tapahtumaa sekä yksi LöytöeläinPunk -tapahtuma. Tapahtumilla on saatu kerättyä varoja usean eläinsuojeluyhdistyksen toiminnan tueksi.