Valikko Sulje

Eläinsuojeluyhdistysten Kummit lahjoitti 50 turvasirurekisteröintiä Nobody’s dogille

Eläinsuojeluyhdistysten Kummit lahjoitti tänä keväänä 50 turvasirurekisteröintiä Nobody’s dogille. Lahjoituksen arvo on 325 euroa.

Nobody’s dog on voittoa tavoittelematon yhdistys, jonka tehtävänä on auttaa Serbian kodittomia koiria. Yhdistys on perustettu vuonna 2012.

– Olemme käyneet Serbian tarhoilla pian kahdeksan vuotta. Toimintaamme kuuluu mm. Becejn kunnallisen koiratarhan ylläpito ja koirien adoptointi Suomeen, Djurdjevon eläinsuojelukeskuksen koirien adoptointi sekä yksittäisten koirien ylläpito ja adoptointi muilta serbialaisilta tarhoilta, kertoo Nobody’s dogin puheenjohtaja Jenni Liukkonen.

Liukkosen mukaan koirien sterilisaatio on yksi tärkeimmistä asioista koirapopulaatioiden kuriin saamiseksi. Suomeen tuotujen adoptiokoirien rekisteröinti turvasirujärjestelmään on myös tärkeää ennaltaehkäisevää eläinsuojelutyötä, jotta koiran omistajan tiedot olisivat saatavilla helposti, mikäli koira esimerkiksi karkaa ja päätyy löytöeläintalolle.

– Olemme aina suositelleet adoptoijille koiran Turvasiru-kantaan rekisteröimistä, mutta saimme mahdollisuuden aloittaa Suomeen tulevien koiriemme rekisteröinnin Turvasiru-kantaan nyt oman yhdistyksemme kautta, kun Eläinsuojeluyhdistysten Kummit halusi tukea toimintaamme ja lahjoittaa yhdistyksellemme 50 rekisteröitymistä. Tällä lahjoituksella saamme hienosti käynnistettyä vakiintuneet rekisteröinnit Turvasiruun. Suuret kiitokset tästä lahjoituksesta: pienelle yhdistykselle tämä on iso apu ja nyt tiedämme, että jokaisen koiran tiedot ovat varmasti viranomaisten luettavissa, jos mitään ikinä tapahtuu, sanoo Liukkonen.

– Eläinsuojeluyhdistysten Kummien tarkoituksena on edistää eläinten asemaa ja hyvää kohtelua Suomessa. Pidämme sirutusta ja sirujen rekisteröintiä erittäin tärkeänä eläinten asemaa ja turvallisuutta edistävänä tekijänä. Siksi olemme iloisia, kun saimme tällä lahjoituksella käynnistettyä Serbiasta Suomeen tulevien koirien sirurekisteröinnit, sanoo Eläinsuojeluyhdistysten Kummien puheenjohtaja Tea Lamberg.

Lisätietoa: http://serbiankodittomatkoirat.fi/