Valikko Sulje

Eläinsuojeluyhdistysten Kummit ja Rekku Rescue käynnistivät yhteistyön kissapopulaatioiden ehkäisemiseksi

Eläinsuojeluyhdistysten Kummit ja Rekku Rescue käynnistivät yhteistyön kissapopulaatioiden ehkäisemiseksi

Suomessa hylätään vuosittain arviolta 20 000 kissaa (SEY Suomen eläinsuojelu). Leikkaamattomat, oman onnensa nojaan jätetyt kissat lisääntyvät tehokkaasti, ja ilman ihmisen väliintuloa syntyy villiintyneitä kissalaumoja eli kissapopulaatioita. Eläinsuojeluyhdistysten Kummit ja Rekku Rescue ovat käynnistäneet yhteistyön, jonka tavoitteena on, että jokainen kissa syntyisi toivottuna ja arvostettuna.

Kissapopulaatioissa elävien kissojen kohtalo on karu. Laumat ovat usein sisäsiittoisia ja erilaiset taudit ja loiset jylläävät. On synnynnäistä sydänvikaa ja epämuodostumia, ja rokottamattomat, huonoa ravintoa syövät kissat ovat alttiita tartuntataudeille. Talven tullessa ravinnonsaanti on haastavaa, ja kissat altistuvat mm. paleltumille. Kissapopulaatioiden syntymistä voidaan ehkäistä monella tavalla, mutta samaan aikaan niiden purku vaatii rahaa ja resursseja.

Eläinsuojeluyhdistysten Kummit ja Rekku Rescue ovat työskennelleet jo pitkään parantaakseen kissojen tilannetta. Yhdistykset ovat tehneet ennaltaehkäisevää työtä järjestämällä mm. kissojen leikkaus- ja sirutuskampanjoita. Ne ovat osallistuneet myös olemassa olevien kissapopulaatioiden hoitoon.

Yhdistykset ovat käynnistäneet nyt yhteistyön kissapopulaatioiden ehkäisemiseksi ja hoitamiseksi. Yhteistyö on osa Toivottuna syntynyt -hanketta, joka tähtää siihen, että jokaisella kissalla on oikeus syntyä toivottuna ja että kissapopulaatiot siirtyisivät jonakin päivänä historiaan.

Yhteistyön myötä Eläinsuojeluyhdistysten Kummit rahoittaa kesäkuussa Sastamalassa järjestettävää maatiaiskissojen leikkauspäivää, joka on suunnattu heikommassa taloudellisessa tilanteessa oleville kissanomistajille. Lisäksi Eläinsuojeluyhdistysten Kummit tukee rahalahjoituksella Rekku Rescuen tekemää kissapopulaatiotyötä.

”Rekku Rescue on selvittänyt jo pitkään isoa, yli sadan kissan populaatiota Pohjois-Pirkanmaalla yhteistyössä alueen valvontaeläinlääkärin kanssa. Suurin osa kissoista on saatu turvaan, mutta paikkakunnalta on löytynyt uusia pienempiä populaatioita, jotka ovat todennäköisesti saaneet alkunsa saman ison lauman kissoista. Eläinsuojeluyhdistysten Kummien tuella on suuri merkitys hankkeen jatkamiselle”, kertoo Rekku Rescuen tiedottaja Sadri Wirzenius.

”Kissojen leikkaaminen ennaltaehkäisee ei-toivottujen pentujen ja kissapopulaatioiden syntymistä. Olemme iloisia voidessamme tukea Rekku Rescuen tekemää tärkeää työtä kissojen hyväksi. Toivottuna syntynyt -hankkeen myötä vaikutamme kissapopulaatioiden syntymiseen ennaltaehkäisevästi kohdentaen apua niille alueille, joissa sitä erityisesti tarvitaan”, sanoo puheenjohtaja Tea Lamberg Eläinsuojeluyhdistysten Kummeista.

Tulossa olevat tapahtumat

Maatiaiskissojen leikkauspäivä Sastamalassa 11.6.2023

Lisätietoa:

Eläinsuojeluyhdistysten Kummit ry

Toivottuna syntynyt -hanke

esyjenkummit@gmail.com

https://www.facebook.com/esyjenkummit

#ToivottunaSyntynyt #ArvokasKissa @esyjenkummit

Rekku Rescue ry: www.rekkurescue.com

Toivottuna syntynyt hanke

Eläinsuojeluyhdistysten Kummit ry:n koordinoima Toivottuna syntynyt -hanke tähtää siihen, että jokaisella kissalla on oikeus syntyä toivottuna ja että kissapopulaatiot siirtyisivät jonakin päivänä historiaan. Hankkeen puitteissa järjestetään erilaisia leikkaustapahtumia kissoille sekä kohdennetaan varoja kissapopulaatioiden purkuun ja hoitoon. Hanketta rahoitetaan Helsingin yliopiston eläinlääketieteellisen tiedekunnan vuosikurssin C77 opiskelijoiden Vetladies & lads 2023 -kalenterin myynnistä saaduilla tuotoilla.

Kuva: Rekku Rescue

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Enter Captcha Here : *

Reload Image